NYHETER 2018

 

 
 
 
 

Heart Wood

Holländska Overmat står för högsta kvalitet när det kommer till behandling, eftervård och underhåll av golv. Nu tar man det till nästa steg! I år hoppas man på att kunna inspirera dig genom att gå ut under varje månad med det senaste inom trender, inredning, färg & form. Stylisten Ms Marloes Wolfs ger oss en inblick i sin disciplin och visar oss bl.a. hur Floorservice-golvprodukter kan integreras i dessa trender.
 

 
 

 
 

A new year, a new colour!

I dessa trendrapporter är färg ett viktigt ämne. Inget är så mångsidigt och tillgängligt som färg! För att ge riktning inom trenderna så väljer den holländska färgtillverkaren "Flexa" (Akzo Nobel) alltid "årets färg". I år är färgvalet "Heart Wood".  "Man har valt denna färg för att få dig att komma i kontakt med lugn och ro i naturens naturliga färger". Hjärtträ ger olika effekter i olika kombinationer och beroende på ljuspåverkan. Detta gör att färgen kan sträcka sig från rosa till beige eller till och med lila.

 
 
 
 

 
 

Termo-behandlad Ask + Floorservice Tanami Profiline + Floorservice Hårdvax-olja Classic Blank

 

Floorservice Prime Stain Wyoming +
Floorservice Hårdvax-olja FF Matt

Naturliga färger och jordnära toner

En viktig bas av dessa färger och några av de slående trenderna för 2018 är deras länk till naturen. Varma jordtoner som lera och aubergine passar perfekt med Heart Wood. Bruna toner kommer också upp oftare och fungerar utmärkt i denna färgpalett.

Olika färgområden, anpassade till Heart-Wood-trenden, finns så klart även att hitta inom Floorservice golvsortiment. Tänk brett och från utbudet av brunfärger och gråtoner med en liten aning av lila.

För en djup och varm brun ton bör man kanske välja termo-behandlad ask som sedan behandlas med Floorservice Color Hårdvax-Olja Profiline - Tanami (med sitt tydliga metalliska utseende) samt en yta av Floorservice Hårdvax-Olja Classic-Blank. Detta skapar ett extra glänsande och metalliskt utseende med mycket djup samt en levande färg. En garanterad unik slutbehandling och fräck effekt!

Faller valet på en kombination av Floorservice Prime Stain-Colour - Wyoming (på ek), med en ytfinish av Floorservice Hårdvax-Olja FF Matt, kommer du att skapa en mycket mjuk jordliknande färg. Undertonen av Heart-Wood-färg passar perfekt till naturen med en skapad lätt gråaktigt trä-ton. Det lyfter t.o.m. fram en liten "gammalrosa" ton som går mycket bra ihop med den rosa / lila glöden i Heart-Woods färgton.

 
 
 

Praktiska färger och praktiska fördelar!

Valet för en djupbrun ton kombinerad med Heart-Wood ger en rik och mättad yta, kombinationen av Prime Stain Wyoming och FW matt med Hårdvax-Olja ger en lättare upplevelse och betonar den lila undertonen av hjärtat. Genom att välja Hårdvax-Olja FF kommer du att dra nytta av dess mångsidiga applikationsmöjligheter. Denna olja är lämplig som yta ovanpå olika substrat med Ditto-primer-alternativ. Hårvaxolja FF kan fås i följande versioner: Halv-matt, Matt och Ultra-Matt.
 

 
 

 
 
 
Florrservice 1.jpg
 
 

Upplev "nya" Floorservice colour 2K

Bra blev bättre, bättre blev så klart ännu bättre, och nu så är den äntligen här. Nya Floorservice Color 2K är en ekologisk snabbhärdande, Gen. 3 - Hårdvax-Olja som har testats till att vara en av de absolut bästa ytbehandlingarna för trägolv genom alla tider. Nya Floorservice Color 2K är helt fri från lösningsmedel vilket gör att produkten lämpar sig i såväl hemmiljö som offentlig miljö.