Slitstarkt, vattentätt & estetiskt

Plastgolv är gjorda för att underlätta för dig i din vardagsmiljö i hemmet. De är slitstarka, tåliga och lättstädade där du behöver det. Samtidigt är de mjuka och tysta att gå på, vilket är skönt i många utrymmen hemma.

 

vinylgolv


 
 

Vinylgolv är gjorda för att underlätta för dig i din vardagsmiljö i hemmet. De är slitstarka, tåliga och lättstädade där du behöver det. Samtidigt är de mjuka och tysta att gå på, vilket är skönt i många utrymmen hemma. Vi vet att alla våra vinylgolv är hållbara, både för miljön och för familjens vilda småbarnslekar.Våra leverantörer arbetar ständigt med att förbättra design, funktion och miljöegenskaper. Som ett led i detta arbete används numera ftalatfri teknologi inom produktionen av vinyla golvmattor.

Vi säljer vinylgolv från bl.a Tarkett, Forbo, Gerflor, m.fl.

 
 
 

Våtrumsgolv


 
 

Badrummet betyder allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott for både kropp och själ.

Det är en miljö där snygg design och funktion verkligen möts. Det ska vara lättskött, hygieniskt, praktiskt och gärna prisvärt. Det ska också vara garanterat vattentätt och säkert. Samtidigt ska mönster och färger passa både för dig som är trendmedveten och för dig som föredrar det tidlöst klassiska. Allt detta får du med våra våtrumskollektioner.

Vi säljer golv & väggmattor för våtrum från bl.a. Tarkett, Forbo, Gerflor, m.fl.

 

LVT (luxury vinyl tile) golv


 
 

Lvt-golv eller "Luxery Vinyl Tile" är ett mycket slitstarkt vinylgolv i plankformat som främst läggs som designgolv i offentliga miljöer. Ett traditionell Lvt-golv är endast 2,5 mm tjockt och limmas lämpligtvis, ned mot underlaget. Lvt tillverkas även i en 5 mm tjock, lösläggningsbar variant med klicklåssystem och är då främst anpassat för bostadsmiljöer men passar också bra för offentliga miljöer med lättare trafik. Denna lösning kallas för "LVT Click". Lvt-click är framtagen för olika ändamål, ex där golvlim ej får eller kan användas.

Oavsett variant så är ett Lvt-golv en gedingen konstruktion med mycket hög slitstyrka och komfort vilket gör att golvtypen passar perfekt i offentliga miljöer så som butiker, restauranger, hotell, m.m. Låga emissioner och ftalatfri teknologi bidrar till en god inomhusmiljö. Släpp loss din fantasi och låt golvet bli din nya kreativa lekplats.

Vi säljer Lvt-golv från bl.a. Tarkett, Amtico, Forbo, Gerflor, m.fl.

 

homogena plastgolv


 
 

Homogena plastgolv är en multifunktionell golvlösning som passar alla typer av offentliga inomhusmiljöer samtidigt som produkttypen är våtrumsklassad. Gemensamt för dessa golv är att de tillverkas, helt fria från Ftalater och är mycket slitstarka. Med homogena plastgolv finner man även konstruerade lösningar för olika funktionskrav. Det kan röra sig om golv med ljuddämpande egenskaper, halkhämmande egenskaper och/eller el-avledande egenskaper.
I kombination med hög slitstyrka, lång livslängd, skonsamma och ekonomiska skötselmetoder och med en yta som torr poleras till nyskick, gör att detta blir ett vanligt val för sjukhus- och skolmiljöer.

Vi säljer Homogena plastgolv från bl.a. Tarkett, Forbo, Ehrenborgs, Gerflor, m.fl.

 

hovi


 
 

Hovi kvartsvinylplattor består i huvudsak av kvartssand, ett naturmaterial som är hårdare än granit. Plasten som används är enbart som bindemedel och innehåller inga klorföreningar. När dessa kombineras bildar de under hårt tryck en golvplatta med överlägsna egenskaper och Quartz är mycket mer slitstarkt än andra golvplattor i plast. Den unika presstekninken ger Hovi en elastisk och stark struktur vilket gör att plattorna inte bryts av utan formar sig efter små ojämnheter i underlaget. Samtidigt blir plattans yta tät och smutsavvisande. Hovi plattorna har använts i över 50 år och togs egentligen fram som ett funktionsgolv till lokaler med extremt hårt slitage t.ex. i lagerlokaler med trucktrafik. Hovi plattan fungerar dock givetis lika bra i hemmiljö som i offentlig miljö och har den senaste tiden kommit att bli en av de mest populära golvplattorna som läggs in i våra hem idag.