Känsla av kvalitet

Sverige är berg, sjöar kuster, tusentals öar och milsvida skogar, som ger all den inspiration som behövs för att utveckla vackra trägolv.

 

Lamellparkett


cincento "LAGERVAROR"

Cinzento är ett av våra exklusivaste lamellgolv. Golven är 15 mm tjocka med 3,5 mm slitskikt som möjliggör 3-4 omslipningar. Cinzento är ytbehandlade med djupimpregnerande hårdvaxer i olika nyanser. Kan fås i bredder 145, 190 & 240 mm. Vid installation av 240 mm plank ska golvplanken hellimmas mot underlaget.

 
 
 
 
 

Berg & berg "LAGERVAROR"

Med handen på hjärtat. Det är på detaljerna man märker om en produkt som Berg & Bergs's parkett har tillverkats med hantverkskunnande och omsorg. Genom en genomtänkt utveckling, exakt bearbetning, perfekt finish och noggrant materialval visa Berg & Berg hur man skapar golv för livet. Uppbyggnaden med tre skikt av massivt trä och den unika Svedloc-låsningen, (det säkraste och mest hållbara låssystemet på marknaden) göt att Berg & Berg håller vad de lovar. Berg & Berg's golv har hög slitstyrka, livslängd och värdebeständighet. Tack vare den noggranna bearbetningen är det också mycket lätt att lägga.

 
 
 
 

Tarkett "LAGERVAROR"

Tarkett har tillverkat trägolv med genuina hantverksmetoder sedan 1886. Tarkett kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv, specialanpassade för det nordiska klimatet. Välj bland klassiska träslag, som ek och ask, och nya spännande utformanden med olika färg, behandling och karaktär. Välj mellan lack och hårdvax som skyddar och gör golvytan glänsande eller matt. Tarketts tidigare kollektioner Epoque, Tango, Salsa och Rumba har utgått. Många av dessa golv återfinns idag i de nya familjerna Pure, Shade eller Play. Kontakta oss för mer information.

 
 
 
 
 
 

KÄHRS "LAGERVAROR"

Kvalitet sedan 1857

Ur erfarenhet uppstår många idéer. Kährs har jobbat med trä i mer än 150 år och är idag en av de äldsta tillverkarna av trä- och parkettgolv i världen. Kährs är också en av de mest innovativa. Kährs levererar produkter till mer än 70 länder och är marknadsledande i Sverige, Finland, Norge och Ryssland och har en stark position även på andra viktiga marknader som Storbritannien och Tyskland.

 
 
 

Massiva furugolv


Ingenting kan matcha den äkta känslan av ett massivt furugolv. Golvet lever med årstiderna och skapar på sikt en helt unik karaktär tack vare sina egenskaper. Furu är ett vackert naturmaterial med många variationer och är därför väldigt vanligt förekommande i våra svenska hem. Du kan beställa och få ditt furugolv färdigt ytbehandlad från fabrik, men du kan även välja att få ditt golv levererat helt obehandlat. 

Stockholm Kvadratmeter säljer furugolv från bl.a Baseco

 

"LAGERVARA"

 
 
 
 

Massiva ädelträtiljor


 

Ett massivt golv i ädelträ har en aura av tradition och kultur omkring oss. Men också stil och uttryck. Här finns alla möjligheter till den perfekta inredningen. Klassiskt till ultramodernt, rustikt till funkis. Allt är möjligt! Ek är det mest förekommande träslaget bland massiva ädelträ tiljor. Den är relativt hård och har måttlig fuktrörelse. Därefter följer träslag som ask, bok och valnöt, m.fl. Det finns även massiva golvtiljor i exotiska träslag som t ex. Merbau, jatoba, teak, jarrah & wenge.

 Vi säljer massiva ädelträtiljor från bl.a. Almedalsgolv

 
 
 

massiv stavparkett


Stavparkett representerar ett mycket gammalt hantverk och är ett trägolv med otroligt många valmöjligheter. I första hand förknippar de flesta produkten med det traditionella fiskbensmönstret (s.k. fiskbensparkett) som blivit lite av stavparkettens signum. Men möjligheterna med staven är betydligt större än så. Stavparkett tillverkas normalt i fyra standardlängder som kan fås i en rad av olika träslag och varierade träsorteringar. Vanligtvis av ek. Dessa kankombineras och läggas samman för att skapa många uttrycksfulla och vackra mönster, ex. fiskbensmönster. Staven kan spikas eller limmas mot underlaget beroende på förutsättningarna. Efter installation slipas stavparketten och ytbehandlas med valfri behandlingsform. För bästa resultat och garanti, skall fackman anlitas vid installation, golvslipning och ytbehandling. Vi säljer högkvalitativ, välsorterad ekstav ”Nature & Selected”.

Kontakta oss så erbjuder vi kostnadsfri offert på helhetsentreprenaden. 

 
 
 

 

Chevron


Chevron eller Franskt fiskben som golvet också kallas för, är just nu det absolut senaste inom golvtrenderna. Det som präglar detta klassiska trägolv är dess snedställda gerning vilket skapar ett unikt och elegant utseende. Chevrongolv är vanligt förekommande i historiska fastigheter i sydöstra Europa och hittas främst som originalgolv i fastigheternas vindsvåningar. Här hemma hos oss är golvtypen ytterst ovanlig. Förr i tiden så tillverkades Chevrongolv vanligtvis ur massiv, tjock kärnek. Idag så produceras golvet i lamellutförande och kan fås som obehandlad eller färdigt färgsatt och ytbehandlad.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

 
 
 

BASPARKETT


Basparkett eller Lammparkett som det också kallas för, är ett massivt trägolv som passar in i de flesta olika miljöer. Tack vare sin tjocklek på 10 mm lämpar sig denna produkt extra bra i situationer där en traditionell stavparkett helt enkelt bygger för mycket. Parkettstavarna levereras färdigt förberett i olika mönster upp limmade på nät. Däremot så krävs det alltid att stavarna nedlimmas ned mot underlaget. Detta eftersom att stavarna saknar urfräsning för not och spont. Efter installation ska parketten spacklas med filler, slipas samt ytbehandlas med valfri behandlingsform. Tack vare sin konstruktion är basparketten även lätt att reparera vid behov. För bästa resultat och garanti, skall fackman anlitas vid installation, golvslipning och ytbehandling.

Kontakta oss så erbjuder vi kostnadsfri offert på helhetsentreprenaden.  

 
 
 

 

industriparkett


Industriparkett består av parallella rader med liggande mosaikträ som tack vare sin konstruktion bildar ett 23 mm tjockt, massivt trägolv. En industriparkett tål att ligga i hårt trafikerade miljöer, därav namnet. Vid läggning av industriparkett är den omgivande miljön och underlaget avgörande för slutresultatet. Industriparkettgolvet ska betraktas som en möbel och bör vara den sista bygginredningen som monteras innan inflyttning. Ytbehandling med lack eller olja ska snarast göras efter inläggning. För bästa resultat och garanti, skall fackman alltid anlitas vid installation, golvslipning och ytbehandling. Vi säljer industriparkett från bl. a Almedalsgolv

Kontakta oss så erbjuder vi kostnadsfri offert på helhetsentreprenaden. 

 

 
 
 

kubbgolv


Kubbgolv har en fullständigt enastående stryktålighet och anses mycket förlåtande mot skador och slitage. Kubbgolv är också kända för mycket god rumsakustik. Tro det eller ej men det finns historiska belägg för kubbgolv sedan 1000-talet! Fram till 1920-talet var en stor del av världens stora städers gator belagda med träkubb. Kubben tillverkas av tjockt råämne och sågas i mindre bitar vilka läggs med ändträet upp och hellimmas mot underlaget. För bästa resultat och garanti, skall fackman anlitas vid installation, golvslipning och ytbehandling. Vi säljer Kubbgolv från Almedalsgolv 

 Kontakta oss så erbjuder vi kostnadsfri offert på helhetsentreprenaden. 

 
 
 

specialgolv


Söker du det unika?

Det har tillverkats många udda trägolv genom åren. Specialgolv av trä har varierande förutsättningar vad gäller underlag och läggning. Därför innehåller denna sektion inget tekniskt dokument, ej heller några produktblad. Behöver du hjälp att genomföra dina idéer bistår vi gärna med teknisk och estetisk rådgivning. Vid behov så tar vi även framenskilda, föreskrivande texter för varje trägolv.